PYSY ETULINJASSA
JÄTÄ YHTEYSTIETOSI
Kiitos yhteydenotosta!
OTA YHTEYTTÄ
5 vinkkiä parempaan call-to-actioniin

5 vinkkiä parempaan call-to-actioniin

Julkaistu 12.12.2018 Julius Murtojärvi

Puhelimen sähköpostisovellus kilahtaa, olet saanut uuden viestin. Avaat sähköpostin, silmäilet sitä ja huomaat nappulan, joka kehottaa sinua tekemään jonkin pienen asian, esimerkiksi lataamaan ilmaisen ebookin. Koska aihe vaikuttaa kiinnostavalta, klikkaat nappia ja siirryt sinulle räätälöidyssä kampanjassa seuraavaan vaiheeseen. Näin toimii sähköpostien tärkein osa eli call-to-action (CTA).

Tässä kirjoituksessa on koostettuna yksinkertaisia suunnittelijan vinkkejä, joilla saat työstettyä lähes täydellisen CTA-nappulan. Kun otat nämä huomioon, konversiot huutavat hallelujaa ja kaikki ovat tyytyväisiä.

1. Valitse oikea väri
Eri värien tuottamien tuntemusten ja mielikuvien psykologiaa on tutkittu kauan. Siinä missä oranssi ja punainen ovat hätäisiä päätöksiä tuputtavia ärsykevärejä, korostavat sininen ja vihreä luotettavuutta, rauhallisuutta ja maltillisuutta. On ymmärrettävää, että tietty brändi vaatii tietyn värin, mutta jos on varaa valita, niin valitse sen pohjalta, kuinka nopeita ratkaisuja haluat lukijan tekevän.

2. Kirjoita helposti klikattava teksti
CTA:n pointti on houkutella lukija toimintaan, esimerkiksi lataamaan jotain tai lukemaan lisää. Tästä syystä on luonnollisesti hyvä käyttää toimintaan kehottavia verbejä. Kannattaa myös olla spesifi, ”lataa esite” toimii varmasti paremmin kuin ”klikkaa tästä”. Puhuttele lukijaa, kirjoita lyhyesti ja koeta luoda kiireen tuntua. Aiheesta on kirjoitettu blogiimme hauska mutta hyvin asiapitoinen artikkeli, voit lukea sen täältä. 

3. Kiinnitä huomiota kokoon ja muotoon
Teräväkulmainen suorakulmio on ehdottomasti CTA-nappulan suosituin muoto. Mitä jos lähtisikin rikkomaan sitä pehmentämällä reunoja tai tekemällä vaikka kokonaan ympyrän muotoisen nappulan? Houkuttelisiko se paremmin painamaan, kun se muistuttaisikin enemmän fyysistä nappia? Ja mitä isompi nappi, sitä todennäköisemmin sitä painetaan. Vuonna 2015 peräti 55 % kaikista emaileista avattiin mobiililaitteella. Kokoon kannattaa siis kiinnittää erityistä huomiota, tai nappi voi jäädä niin pieneksi, ettei paksusorminen lukija pysty sitä kännykällään helposti klikkaamaan.

4. Nosta CTA framille
CTA-napin ei pitäisi kilpailla muiden linkkien tai sisällön kanssa huomiosta, vaan sen pitäisi olla sähköpostin tärkein asia. Sillä kuljetetaan lukijaa kampanjaa pitkin aina maaliin asti. Jos suurin osa ihmisistä ei jaksa lukea koko mailia loppuun asti, olisi CTA:n hyvä olla heti mailin yläosassa nähtävillä, eikö? Lisäksi sen ympärille kannattaa jättää ilmaa, jotta se pistää mahdollisimman hyvin silmään eikä sekoitu muun sisällön joukkoon.

5. Testaa, testaa ja sitten vielä testaa
Loppuun disclaimer-lässähdys. Ylläolevat neljä tapaa eivät ole mitään taikakeinoja saada automaattisesti tehokkaita call-to-actioneita, vaan omat parhaat keinot löytyvät yksinkertaisesti A/B-testaamalla. Mutta onneksi hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, eli miettimällä yllä olevat kohdat mahdollisimman tarkkaan pääsee jo aika lähelle maalia.

Tämä teksti on kirjoitettu Emma Email Marketingin tarjoaman ilmaisen ebookin pohjalta. Vaikka se onkin pari vuotta vanha, on sen sisältö edelleen relevanttia ja mukavan yksinkertaistettua: http://myemma.com/the-psychology-behind-a-call-to-action

 

Kiinnostaako sisällöntuotanto, sillon sinua saattaa myös kiinnostaa nämä:

3 sähköisen markkinoinnin visualista trendiä

Näin tunnistat hyvän kampanjakonseptin!

Lisää artikkeleita Juliukselta

 

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT

Markkinoinnin automaatio opas

Markkinoinnin automaatio opas

Perus opas sinulle joka haluat oppia markkinoinnin automaation perusteet.

Lue artikkeli

3 sähköisen markkinoinnin visuaalista trendiä

3 sähköisen markkinoinnin visuaalista trendiä

Kolme visuaalisen suunnittelijan bongaamaa trendiä, jotka on syytä ottaa huomioon tulevana vuonnakin.

Lue artikkeli
Tämän listan avulla tunnistat hyvän kampanjakonsepti

Tämän listan avulla tunnistat hyvän kampanjakonsepti

Miten tunnistaa hyvä kampanjakonsepti? Tässä käypä lista avuksi.

Lue artikkeli