PYSY ETULINJASSA
JÄTÄ YHTEYSTIETOSI
Kiitos yhteydenotosta!
OTA YHTEYTTÄ
Gradupaikan haku poiki vakituisen työn

Gradupaikan haku poiki vakituisen työn

Julkaistu 17.4.2019 ID BBN

Data scientist trainee Robert Nygård, 26, työskentelee ID BBN:n prediktiivisen markkinoinnin tiimissä. 

Tammisaaressa ja Paraisilla asunut Nygård muutti Turkuun saatuaan opiskelupaikan Åbo Akademista 2013. Tietojärjestelmätiedettä ja tietojenkäsittelytiedettä opiskeleva Robert on jo suorittanut kandidaattitutkinnon, ja nyt on vuorossa gradun viimeistely. 

– Reilu vuosi sitten opintolinjani Facebook-ryhmässä vinkattiin, että ID BBN:ssä olisi tarjolla töitä alasta kiinnostuneille, Robert sanoo.

Robert otti ID BBN:ään yhteyttä tiedustellakseen gradupaikkaa ja yllättyi positiivisesti, kun ID BBN tarjosi gradupaikan lisäksi vakituista työpaikkaa.

Robert ideoi päivätyönsä ohella graduaan yhdessä esimiehensä, Henrik Lagergranzin, kanssa. Tarkoituksena oli löytää aihe, josta olisi hyötyä myös työnantajalle. Gradun aiheeksi valikoitui lopulta koneoppiminen ja sen hyödyntäminen liidien pisteyttämisessä, ja nyt gradu kulkee työnimellä AI-Assisted Lead Scoring.

Robertista tulee valmistuttuaan kauppatieteiden maisteri, sivuaineinaan markkinointi ja taloustiede. Kaikki hänen vapaavalintaiset kurssinsa ovat liittyneet datatieteeseen (data science) tai ohjelmointiin. Datatieteilijän pääasiallinen tehtävä on organisaatioiden datan analysoiminen. 

– Datatieteilijäksi voi päätyä monella eri tavalla. Itse työ vaatii laaja-alaista asiantuntemusta, koodaaminen ja tilastotiede on syytä hallita hyvin. Luova ajattelua tarvitaan myös, sillä ideointivaiheessa on suunniteltava, millaista tietoa olemassa olevasta aineistosta halutaan saada ja miten tiedonhaku käytännössä toteutetaan.

Aiemmin teknisen tuen assistenttina työskennellyt Robert arvostaa ID BBN:n joustavuutta –asetettujen tavoitteiden saavuttaminen on tärkeämpää kuin minuutilleen kellotetut työpäivät. 

– ID BBN:ssä työntekijöille annetaan vastuuta, jolloin jokainen saa aidosti näyttää mihin pystyy ja olla myös ylpeä omasta työstään. Voin lämpimästi suositella ID BBN:ää työnantajana. 

Robertin gradu on viimeistä silausta vailla. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, ID BBN:n riveissä on uunituore maisteri toukokuun lopussa.

Ps. Olemme aina kiinnostuneita hyvistä tyypeistä. Katso ID BBN:n avoimet työpaikat.

Lue myös

TET-harjoittelussa luovuutta oppimassa

Etätyötekijä sitoutuu yritykseen – ei paikkaan

Nuoret talentit pokkaavat palkintoja

 

 

 

 

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELITT

Meilausta, spämmäystä vai tehokasta kohdennettua...

Meilausta, spämmäystä vai tehokasta kohdennettua...

Markkinoinnissa, niin kuin monella muullakin saralla, innostutaan valtavasti kaikesta uudesta. Uuden lumoissa ei pidä kuitenkaan unohtaa...

Take a look
Osaamisen aarreaitta tekniikan ammattilaisille

Osaamisen aarreaitta tekniikan ammattilaisille

ID BBN tunnetaan markkinoinnin teknologian huipputoimistona. Mitä kuuluu tekniikan taitureiden työpäivään? Pari kevättalvella 2017 aloittanutta...

Take a look
Datan analysoinnilla uutta näkökulmaa...

Datan analysoinnilla uutta näkökulmaa...

I keep saying the sexy job in the next ten years will be statisticians. People think I'm joking, but who would've guessed that 'computer engineer'...

Take a look