PYSY ETULINJASSA
JÄTÄ YHTEYSTIETOSI
Kiitos yhteydenotosta!
OTA YHTEYTTÄ
Bisnesälyä tapahtumamarkkinointiin: Tyytyväisistä kävijöistä maksavia asiakkaita

Bisnesälyä tapahtumamarkkinointiin: Tyytyväisistä kävijöistä maksavia asiakkaita

Julkaistu 20.9.2016 Susanna Juusti

Markkinoinnin tuottojen laskeminen on vähitellen tullut osaksi markkinoinnin suunnittelua, mutta täysin kattavasti se ei vieläkään nivoudu koko asiakkaan matkan suunnitteluun ja mittaamiseen. Tänä vuonna ilmestyneen tutkimuksen* mukaan yli puolelta vastanneista puuttuu tapahtumien jälkimarkkinointi. Harva siis hyödyntää mahdollisuuden jalostaa liidejä tapahtuman jälkeen.

Liidiputkea pidetään perinteisesti B2B-puolella tärkeimpänä syynä osallistua tapahtumiin. Ykkössijastaan huolimatta tapahtumien menestyksen mittaaminen on varsin alkeellisella tasolla. 32 % vastanneista pitää ilmoittautumisia tärkeimpänä onnistumisen mittarina, ja ainoastaan 27 % mittaa liidien määrää**. Yli 70 prosenttia niistä, joille liidiputki on tärkein tapahtumiin osallistumisen syy, ei siis mittaa tuliko niitä liidejä vai ei – puhumattakaan siitä, saatiinko liideistä jalostettua asiakkaita.

Automaatio dominoi tapahtumamarkkinoinnissa

Tapahtumamarkkinointi on yksi niistä markkinoinnin osa-alueista, joissa markkinoinnin automaatiosta saadaan todella tehoja irti. Tehokas kutsuprosessi, jossa on mukana kutsut, kutsumuistutukset, ilmoittautumisvahvistukset ja mahdolliset tapahtumaan liittyvät promot, voi luoda imua ja pöhinää tapahtuman ympärille jo kuukausia ennen tapahtumaa. Tapahtuma tarjoaa yritykselle erinomaisen syyn aktiivisesti kontaktoida asiakkaita ja prospekteja ja kertoa samalla uusista tuotteista ja palveluista.

Eikä tässä vielä kaikki: automaation avulla jälkimarkkinoinnin sisältöjä voidaan kohdentaa oikein, kun tiedetään, mille luennoille kontakti on osallistunut tai millä ständeillä hän on vieraillut. Hyvin rakennettu jälkimarkkinointiohjelma voi rullata vielä pitkään tapahtuman jälkeen ja tuottaa uusia liidejä putkeen.

Tästä kaikesta huolimatta vain 46 % tekee minkäänlaista jälkimarkkinointia tapahtumaan osallistuneille!

Kävijät viihtyivät – mitä sitten?

Vastaajista 19 % on sitä mieltä, että asiakastyytyväisyys on hyvä mittari tapahtuman menestykselle. Vanha totuus on, että sitä saa mitä tilaa. Jos toiveena on saada tyytyväisiä kävijöitä, niin siinä varmasti onnistutaan ilman systemaattista kontaktitietojen jalostusta ja kohdennettua jälkimarkkinointia. Ihmettelen vain, kuinka monella yrityksellä on tähän varaa?

Tapahtumat ovat keskeinen osa myyntiputkea, jonka tavoitteena on aina tuotteiden tai palveluiden myynti ja uusien asiakkaiden hankkiminen.  Tyytyväiset kävijät ovat varmasti potentiaalisia prospekteja. Tyytyväisyys ei siinä mielessä olekaan mittarina huono, mutta prosessia ei pitäisi jättää kesken. Kävijälle pitää antaa mahdollisuus jatkaa putkessa kohti ostoa – oikeaan aikaan, oikeilla viesteillä ja oikeissa kanavissa.

Menestyksen määrittelee myynti

Kun kerran osallistumisen syy on liidiputken kasvattaminen, pitää myös tuloksia analysoida tavoitteeseen liittyvillä mittareilla. Tavoitteiden asettamiseen markkinointi tarvitsee kumppanikseen myynnin; on sovittava yhdessä, mitä halutaan ja miten tuloksia mitataan.

Onnistumisen mittaamista varten tulee selvittää myynnin tulokset, vähintään luotujen myynnin mahdollisuuksien (opportunity) tasolla. Vasta myynnin perusteella selviää tapahtuman ROI – sen todellinen menestys liiketoiminnan näkökulmasta.

 

*tutkimus: Event and Marketing Automation Benchmark Report 2016

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELITT

Mitä jos 1+1=11? Yhteistyöllä parempiin tuloksiin

Mitä jos 1+1=11? Yhteistyöllä parempiin tuloksiin

Markkinoinnin ja myynnin yhteistehot käyntiin Markkinoinnin ja myynnin integroinnista puhutaan paljon, ja ajatustasolla varmasti kaikki ammattilaiset...

Take a look
Unohtuvatko markkinoinnin opit kampanjoita...

Unohtuvatko markkinoinnin opit kampanjoita...

Yhä useammin törmää siihen, että markkinoinnin suunnittelija on unohtanut että ostajan matka etenee vaiheittain kohti ostopäätöstä. B2B-puolella on...

Take a look
Mitä tapahtuu vuonna 2030?

Mitä tapahtuu vuonna 2030?

Tulevaisuus on aina kiinnostanut ihmistä. Jo vuosisatoja ihmiset ovat visioineet siitä, mitä tulevaisuus voi tuoda tullessaan. Parhaimmillaan...

Take a look