Hyppää sisältöön

Laadukas tuki on helpoin tapa parantaa asiakastyytyväisyyttä

maaliskuu 23, 2017
Tero Rantaruikka

Jokaisella meistä on kokemuksia asiakastuesta. Olemme kaikki kohdanneet tympeää tukipalvelua tai odotelleet sähköpostiin vastausta päivätolkulla. Joka ikinen siis tietää, miten paljon huono tukipalvelu sapettaa, mutta silti moni yritys laiminlyö kyselyihin vastaamisen.

Kirjoitin aikaisemmin jutun siitä, kuinka nihkeästi yritykset vastailivat henkilökohtaisiin tarjouspyyntöihin ja kyselyihin.

Niissä oli kyse potentiaalisesta asiakkaasta, mutta nykyasiakkaiden kyselyihin vastaaminen ei yleensä ole sen parempaa. Sähköpostit hukkuvat, chat-tuki vetää sikeitä tai puhelimeen ei vastata. Tukipyyntöjen nopea ja asiallinen käsittely on kuitenkin yksi helpoimpia tapoja parantaa asiakkaiden mielikuvaa yrityksestä, etenkin palveluyritysten kohdalla.

Itse laatukokemus palveluissa muodostuu odotusten ja niiden täyttymisen välisestä suhteesta. Jos odotukset on nostettu korkealle esimerkiksi katteettomilla lupauksilla, hyvän kokemuksen saavuttamiseksi palvelun tason täytyy nousta todella korkealle. Jos taas odotukset ovat matalalla, odotukset on helppo ylittää ja palvelun laatumielikuva nousee. Ongelma- ja reklamaatiotilanteissa taas suomalainen valittaa harvoin eikä yleensä odota saavansa nopeaa tai ystävällistä palvelua.

Palvelualalla, kuten mainostoimistossa, laatukokemusta on helppoa parantaa pienillä muutoksilla ja asiakkaita kuuntelemalla. Tehokas ja laadukas asiakastuki on ainutlaatuinen mahdollisuus luoda asiakastyytyväisyyttä ja sitouttaa asiakasta yritykseen. Ratkaisemalla ongelmatilanteet hyvin, asiakkaan palvelukokemus voi olla jopa parempi kuin tilanteessa, missä kaikki on mennyt nappiin.

 

ID BBN käyttää tukipyyntöjen käsittelyyn Zendesk-työkalua. Asiakastukemme ripeys on Zendeskin tilastojen perusteella maailman huippuluokkaa ja tätä tukevat myös asiakkaidemme kehut henkilökuntamme palvelualttiudesta. Vastaamme useimmiten tukipyyntöihin alle tunnissa, kun keskiarvo palvelun käyttäjillä on vuorokausi.

Tutustu tästä ID BBN:n palveluihin

 

Tero Rantaruikka
Digitaalisen markkinoinnin sekatyömies ja automaatiokampanjoiden Yoda Tero kirjoittaa mieluiten markkinoinnin automaation Voimasta ja kuinka Voimaa voi käyttää päivittäisissä kampanjoissa. Vapaa-ajalla Tero hengaa jazz-klubeilla ja levittää polkupyöräilyn ilosanomaa.

Search